De Sint-Gerolfkerk is de kerk van de Drongense parochie. Deze neo-Griekse kerk werd ontworpen door de Gentse architect F. Cardon. De kerk bevindt zich op de plaats van een eerdere kerk van de Oude Abdij van Drongen, hiervan is de toren bewaard gebleven. De kerk is gewijd aan de martelaar Gerulfus. Het bijbehorende kerkgebouw dateert uit 1859 en is nooit gebruikt als abdijkerk.
Doordat er steeds minder mensen naar de kerk gaan, komen veel van deze gebouwen leeg te staan en raken in verval. Na onderzoek heb ik voor deze kerk een nieuwe functie gekozen. Drongen ligt dicht bij de stad Gent. Vanwege deze relatief kleine afstand heb ik gekozen voor een culturele invulling in aanvulling op de bestaande musea in Gent. Ik heb voor participation art gekozen omdat dit nog niet vertegenwoordigd wordt in Gent en omdat deze kerk zich er uitstekend voor leent. Door de verschillende zones kunnen er verschillende soorten participation art in plaatsvinden.


Er is ook een verblijf mogelijk bij elk onderdeel. Dit kan onderdeel zijn van de kunst maar ook voor het opbouwen/ontwikkelen van de kunst.

De elementen zijn opgenomen in de presenteer ruimte zelf. In sommige gevallen behoren ze ook bij de openruimte, dit staat in relatie met de kunst die daar getoont word.De detaillering en het materiaal onderzoek is uitgekomen op een gegoten route die alles met elkaar verbind. Voor elke ruimte is er een andere texture aangegeven, wat zorgt dat elke ruimte een eigen identiteit krijgt.

Work About Blog Contact